Wednesday, May 11, 2011

Suatu Ketika : Ceritera Kau Dan Aku

salam malam... ^^,

p/s : aku tulis ni utk igt balik kenangan aku..nak bace, silakan..tak nak baca...tutup mate awal2...hahaha!

ok..kata orang, tak kenal maka tak cinta...dah kenal, memang cinta...eh betul ke?HAHAHA!tak kisah la ape2 pon kan...ok, hari ni aku sebenarnye nak story sikit...saat perkenalan antara aku dengan Mr X..thehee...kalo rasa tak sanggup nak baca, silap tutup kesemua deria anda...kalo tak, akan ada 1 yang terkesan lepas habis baca..LOL

secara tak langsung, entri aku kali ni, mmg akan berkaitan dengan entri sebelum ni..yg psl MR TEDDY KESAYANGAN tu...kekeke...malas nak cerita...kalo rajin, sila la baca sendiri =D

kisah bermula...

perkenalan antara aku dgn Mr X berlaku secara tak sengaja sbnrnya...well, dgn result SPM yg boleh aku kira cukup mkn tu, aku ditawarkan utk kemasukan ke Kolej Matrikulasi Perak..aku tlh dicampakkan ke sebuah negeri yg boleh kira jrg sgt la aku nk pegi kalo xde pape kn...even kalo family aku nk bt planning mkn angin pon, mmg kitorg x pilih perak..slalu area2 barat or selatan tanah air..so nk x nk...lepas da bt rundingan Baling (eh ape pulak masuk sejarah ni) dgn family, aku pon terpakse la pegi situ kan...

seblom pegi tu, ade la jgk aku google2 tgk wajah KMPk nih..well...aku mmg giler IT lg2 sejak da habis spm..aku jd penganggur utk 5 bulan...tu je la keje aku bt..haha...dan dgn berat hati, aku pon meninggalkan bumi terengganu terchenta...11 Mei 2009..tarikh keramat aku tak lupa sampai hari ni..aku mula jejakkan kaki ke matrik perak....sbg org..errr..org apa eh..ok merepek...kembali ke topik utama...

aku dpt twrn utk amik course sains fizikal..kira syukur la kn..sbb mmg aku x suka pon sains hayat..cukup2la bt aku trauma bljr bio sampai hampir terbiul..LOL...lps da daftar semua tu, aku pon dpt la nma kelas, bilik, tutor, kuliah n bla3...masa ni la aku jumpa Mr X..ditakdirkan kami ditempatkan dlm 1 kelas yg sama...tp tutor yg berbeza...dia tutor A aku tutor B..eh btl ke?entahla...aku pon da igt2 lupe..HIHI..

waktu tu, Mr X adlh ketua kelas kitorang..(penolong awak sape ye??sy da lupe..hihi)...aku ni pemalu orgnye..well...lg2 dgn org yg bru aku jumpa..jd, aku x brckp la kn dgn si Mr X ni...trmasukla bdk2 laki lain..tp kalo diorg tego aku dulu, aku lyn jela...nnti kata kita sombong kn..aku prlukan msa utk adaptkn diri dgn situasi....keh3..waktu ni jgk la aku jumpa dgn 3 org kwn baik aku si Asmira, Ayuni dan Ain (geng 4A sbb nma kami semua A kt dpn...haha!)..jd aku rpt2 dgn diorg je la..yg lain2 tu, aku boleh je cuma x la serapat aku dgn diorg..suka duka, kisah silam..byk yg kami kongsikan brsama..nak bt ape2 pon ttp brsama walopon x sama blok dan bilik... (oohh ngantuknya baca cerita sendiri..ha kruhh)

ok2...aku smbg lg...aku pon tak tau sbnrnye cmne aku blh rapat..tp ada la bbrp kisah yg aku igt...btkn kami ni jd rapat...tp waktu tu, xde feel pape pon..just sbg kwn biasa....

Kisah 1 :

waktu ni kami masuk lab kimia...then lecturer tu suro kami semua perkenalkan diri..well..mcm statement ats...org kata x kenal maka x cinta kn..hahaha...then bila time aku tu..aku pegi la depan kn..ok igt lg waktu tu aku pakai baju kurung tanah putih, bunga biru..padankan dgn tudung warna biru..err!lps tu, Mr X and da geng perli2 aku..untuk makluman, aku terkenal dgn panggilan 'Kopok Lekor'...adeh!sampai depan tu pon ta habis2 lg kena dgn diorg sume ni...hahaha..sabo je la...

Kisah 2 :

waktu ni lak kami masuk kelas tutor fizik..agaga...mgkn ni yg plg manis(sweet gitu)..plg aku tak leh lupa dan plg lawak mungkin..keh2...haishh..malu pulak nk ckp...hik3...xpe la...aku truskn jgk..heh...ok...nk dijadikn crita...aku ngntuk dlm kelas tu..jd mata pon mamai..xleh la nk fokus sepenuhnya kt lec yg tgh ngaja..so aku pndg la kwn2 aku..pndg sana..pndg sini..tup2..aku prsn Mr X tgk aku..err...kitorang pon maen2 mata..smbil bt isyarat dia tnya nape, aku ckp ngantuk..then tiba2.....errrrrrrrrrr!terkantoi dgn lec kt dpn tu..dia nmpk kitorang dua..lps tu apa lg...sronok la dia cucuk2 kami...habis 1 kelas gelak..waktu tu..apa la lec tu perli2 kt kitorang...trus hlg ngantuk aku 100% sbb da jd tumpuan kelas...adeh..yg pasti dia igt kitorang ni ada pape..(pdhl xde pon) =.=

Kisah 3 :

aku ni pemalas ke eh?err!entahla..yg psti aku kurg suka sikit pegi tmpt ramai2 org..then waktu tu, kitorang kne amik note math kt bilik fotostat dlm library..esok ada kuliah..nk guna note tu..aku ni plak tgh rush nk pg mne ye waktu tu..yg psti, aku mesej dia...mntk tolg dia amikkn..huh..dgn besar hati dia sudi...aku nk bayarkan duit tu..dia ckp xyh..ok..kn da trhutang budi kt Mr X waktu ni..hek3

Kisah 4 :

apa lg ye...kui3...ok..kenangan waktu amik gmbr kt ats bukit..dgn budak2 tutor..tp gmbr2 tu aku xde simpan la =( ..yg aku igt..waktu tu..kita nk amik gmbr tu sbb Mr X nk btkn video..utk kami2 yg akn tglkn matrik..brjuang kt maktab lak kn..Mr X ade amik 1 gmbr tu..waktu aku post smbil pegang dslr..ouh sweetnyee waktu tu...da la bukit kmpk tu lawa prmandangan die..ala2 hindi lak kn...hahaha...gila poyos.. =.="

lepas je dr kita lepak2 ats bukit tu...aku mntk diri awal sikit..sbb nk g cafe..time ni aku da janji..nk blanja smua org2 yg rapat ngn aku mkn..sblm aku tglkn kmpk..waktu tu..lama la gak aku tunggu Mr X..aku da siap serve smua tmpt n mknn..tunggu Mr X je xsmpai2..huhu...xlma tu..da nk dekat mgrib...Mr X pon smpai..aku ajak Mr X dgn si qayyum je yg lakinye..skali..semua ikut..aduyai malunye aku..da la asyik kene jolok dgn kak lang n da geng..sabo je la =.="

p/s bt Mr X : untuk pngetahuan awk, smpai saat ni..video tu, sy still simpan kt dlm mp4 sy..sy x buang2 pon..sweet..suka sgt2 tgk..dgn lagu tema "Kau Aku" nyanyian Aizat tu..lagi la...msti sy trus igt awk bila tgk video tu..cukup la dgn video tu sbg peneman sy...yela..nk tgk awk, awk xde....kngn2 ni semua je la yg jd peneman sy kn =(



Kisah 5 :

erm...saat2 terakhir aku kt matrik...waktu tu, aku da x masuk kelas lg da..tp aku tetap tunggu Mr X habis kelas...hari jumaat..lepas da siap packing2 barang semua tu..aku pon g la blok akademik...utk jumpa ngn semua bdk2 tutor kn...hmm..saat plg sedih gak..uuu...waktu tu..korg ada tutor fizik...then aku tunggu la kt luar kelas tu..smpai kelas habis..sbb nk amikkn mp4 aku yg ada kt Mr X ...lps tu, aku g salam ngn lect fizik kita (lupa nma puan yg kantoikan kita tu..tp dia sgt comel!uwee)..ckp da nk g da semua2 tu kn...trus aku jmpa geng2 kitorg lak lepas tu...waktu ni, aku salam2 peluk cium bdk2 pmpn...xlama lg parents aku akn smpai dah..waktu tu korg semua nk sgt mkn keropok lekor kn..jd aku da pesan kt umi suro bawak..nk x nk...mmg korg smua kne la tunggu parents smpai..kui3...

msa jalan2 nk turun dr blok akademik tu...Mr X  tiba2 hulurkn 1 benda kt aku..aku igtkn apa...rupanya2 Mr X  letakkn aku punya mp4 dalam tu..err...(smpai hri ni sy simpan lg kuku beruang awk tu..) hehehe...Mr X  letakkn mp4 aku skali dlm tu...katanya sbb tgk mp4 aku ni xde bekas...uweee...terharuuu!

Kisah 6 :

ni mmg saat2 trakhir habis la...hahaha...parents aku da smpai..jd aku mesej la Mr X kn..suro dtg amik keropok...lps tu umi ada bg aku kenangan dr ganu sikit...xtrfikir pon umi g bt bnda tu..tp xpe la kn..bgs gak..leh aku bg kt kwn2 rapat aku...utk kngn2..hehe...aku bg Mr X 1 bungkus..letak dlm plastik asing...ada surat...dan brg sikit kot..huhu...Mr X x mkn keropok rebus..so Mr X bwk balik rumah suro mak dia gorengkn...lps tu bru la naik selera dia mkn..Mr X ckp keropok tu sedap!lega hati aku..sbb Mr X suka kn..well..bukan sng nk bg org faddy cam Mr X ni mkn..memilih btl kn..haha...mr X ni faddy(memilih trutama bab makan) sikit bab2 makan..byk bnda dia xleh mkn..nasib la dia dpt mkn keropok tu..keh3...aku tau skrg Mr X tgh ngidam...awak...kalo nk mkn lg, dtg la ganu ye..bru syiokk..nnti leh mkn byk2 lg..uweee ^___^

waktu ni gak la Mr X mula jumpa dan kenal2 dgn parents aku kn...masa aku bg Mr X brg2 tu...umi aku da pelik..smpai dalam kereta..tiba2 dia tnya aku..sape Mr X ni..aku cm da kelu nk jawab apa..sbb kita mmg xde pape..well..naluri seorang ibu agknya.. =.=" yela...waktu tu gak la bdk2 ni nyakat Mr X...kenal2kn Mr X dekat parents aku kn..hahaha... (cmne aku leh igt semua bnda ni) =p

Kisah 7 :

waktu tu..Mr X cuti prtengahan semester kt matrik..tiba2 Mr X ckp nk dtg penang jumpa aku..huhu...smbil2 tu, Mr X nk g jom heboh dgn kwn2 dia..jd Mr X nk lepak sini la kn alang2 da sampai penang...waktu tu da la aku masih bru lg kt penang..jd cm x brp tau sgt tmpt2 ni...haha...last2 kita rancang nk jumpa kt Queensbay Mall...kebetulan kak wani nk g tgk wayang..then, aku pon join la dia..g same2...tp bila da smpai sana, kami brpecah..Mr X da smpai dulu dr aku...bila masuk QB tu, aku mesej Mr X tnya kt mana...punya la susah nk jumpa...sbb QB tu besar giler tempatnye...at last kita jumpa depan butik Esprit...kui3...lepak2..Mr X ajak aku g mkn..tp waktu tu aku tak lapar jd aku x mkn pon..aku teman dia mkn je...g food court, Mr X mkn mee tikus..Mr X ckp sdp tp aku dgr pon da x selera..hahaha...xpe aku faham..dia mmg lain dr yg lain..Mr X ckp dia bljr mkn mee tu sejak ada sorg bdk chinese bg dia mkn kn...hehehe =)

tgh2 kita sembang..makan2 tu..Mr X pon kluarkn key chain teddy bear..Mr X bg aku..dia ckp dia beli tu masa kt jom heboh...da xtau nk belikan apa utk bg aku..so, dia belikn je la tu sbb dia mmg tau sgt aku mmg suka teddy bear kn (pandai la awk ni =.=") 

mee tikus

Kisah 8 :

zassssssssssssssssssss.......


amboi2..tak habis2 dgn kisah..kalo bab crita mmg cepat je kn...rasaya dah la kot...hahaha..sampai sini dulu..nak tau lg??hoho..xleh3..biarlah rahsia..hue3....apa pon, setiap memori yang tercipta..tak pernah aku lupakn..walopon da lebih 2 tahun kita kenal2...

aku harap, kisah2 ni mampu kuatkn lagi rasa cinta, kasih dan sayang antara kami...kisah yg lalu, kita jdkn iktibar...sama2 la kita baiki kelemahan dan terima kekurangan diri kita kan...hrp Mr X x kisah... =)

kisah akan bersambung kalo aku rajin nak update..kisah2 ni antara memori kami selama kami kenal...dan sebelum dia jd kesayangan aku..semoga apa yg baik tu datang dari Allah, dan yang buruk tu datang dr kelemahan diri kita sendiri...insyaAllah..ameen =D 

sekian.. =)


9 comments:

loveville said...

kisah kita bila plak?hhahaa

a i n u said...

kisah kita...
bakal menyusul...
zassssss...

LOL :P

a i n u said...

skrg pon boleh :P

soooooour said...

x tau la knape aq baca sampai abes entry ni...=,=??

a i n u said...

ntahla...
aku lg xtau..

=.="

Asyraf Ridzuan said...

kisah cinta muda mudi... seronok tgk org lain bahagia...hehe...=)

a i n u said...

err...

hg baca ka..aduyai..malunya aku..hahaha =.="

sha said...

bestnya cerita ni.. romantiknya. semoga berbahagia ek.

jom baca cerita kita pulak. tpi kisah kite, kisah sedih.. :(

a i n u said...

thanks sha..alhamdulillah..dia mmg sorg yg sgt romantik...huhuhu...

insyaAllah t sy singgah awk punya k?
btw, kish sedih kdg2 best jgk lyn :D <3

thanks sudi drop komen kt sini :)

Post a Comment