Friday, December 24, 2010

Make Me Strong


Make Me Strong 

I know I’m waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with
Trials and challenges
Nothing in life is free
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day I’ll be ok
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
Help me find my way

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

I know I’m waiting
Yearning for something
Something known only to me
This waiting comes with
Trials and challenges
Life is one mystery
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day you’ll forgive me
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
I beg for your mercy

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

Lagu untuk kuatkan semangat yang kurang..penuh bermakna..kadang2 dalam hidup tak selamanya indah...tengah2 syok melayan laman web ILUVISLAM.COM tiba2 terbaca 1 artikel...tapi dah agak lama...dalam artikel tu, ada letakkan lagu ni..tiap bait2 dalam lagu ni, penuh makna...

hari2 melayan, memang jiwa tenang..campur pulak dengan kelunakan suara Sami Yusof..memang superb..orang tgh sakit hati, marah, kecewa pon boleh rasa semangat bila dengar lagu ni...hehe..pada pendapat saya la :p

sekalipun hati kecewa, ingatlah bahawa cinta manusia takkan sampai ke mana...cinta Ilahi, kekal abadi...

"as Allah is always by yourside...InsyaAllah..InsyaAllah..InsyaAllah you'll find your way" terngiang2 bait2 lagu InsyaAllah-Maher Zain di kala tengah menaip ni..memang betul apa yang Maher Zain bagitau tu...ingat Allah, nescaya semuanya akan kembali normal..pada-Nya tempat bergantung..bukan pada manusia =)
Apa pon, layan ajeeeee....zassssss... <3

MAKE ME STRONG, YA RABB

4 comments:

Nur Areefah said...

semakin kita dekat dengan Dia, semakin Dia akan dekat dengan kita, inshaAllah..
be strong :')

latest entry : perkahwinan muda | nak kawen sekarang

zOuL_iMMe said...

“Apabila Allah menyayangi hamba-Nya maka dia diuji agar Allah mendengar rintihannya (dengan kerendahan diri).” riwayat Al Baihaqi

:)

a i n u said...

areefah, thanks...
mudah2an itu jalan terbaik..insyaAllah..
ameen :)

a i n u said...

zoul, syukran ats pringatan :)
mudah2an diri ni terus tabah mghadapi dugaan-Nya ;)

Post a Comment