Monday, December 27, 2010

Contest Cari Ayam


Thanks untuk cik husna yang telah tag saya..adoi..pening..ingtkn contest apa la td..rupenye contest cari ayam..kekeke...ayam dr blog ayeem..ayeem dah sorokkan ayam dia..lepas tu dia suro kita cari... :p

dah nak masuk contest tu kan..ada la sikit terma dan syarat yang ditetapkan..meh2 kita selidik :)

LANGKAH
1. Buat 1 entry bertajuk "Contest Cari Ayam". (takboleh tukar-tukar)
2. Teka dekat mana ayam KelabuUnguOren dan Hijau menyorok.
3. Lengkapkan slogan "Ayam-ayam Ayeem menghilang kerana..."
(tak lebih 20 patah perkataan, TAK termasuk "Ayam-ayam Ayeem menghilang kerana...")
4. Cabar 3 member korang dengan tag nama mereka. (make sure mereka tahu)
5. Letak banner dalam entri atau di sidebar.
6. Submit permalink dekat comment entry ni.

TEKA DEKAT MANA SEMUA 4 EKOR AYAM AYEEM?

Aku dah sorokkan 4 ekor ayam aku yang berwarna KELABU, UNGU, OREN dan HIJAU kat tempat-tempat tertentu, so korang kena teka kat mana aku sorokkan diorang. Sumpah aku takkan tukar jawapan tu ok. (KLIK untuk header lama)


HADIAH
RM50 untuk peserta yang mendapat markah paling tinggi.
(cara permarkahan akan diterangkan kemudian)
(kalau tak ada maybank, topup sahaja)

CONTOH ENTRI












INFO TAMBAHAN

1. Blog fake, blog yang created semata-mata nak join contest tidak akan diterima penyertaannya.
2. Once you submit your entry, aku akan kira markah terus. So, make sure jawapan korang muktamad dan jangan tukar-tukar. Setiap penyertaan akan aku printscreen sebagai bukti.
4. Slogan diwujudkan untuk mengelakkan contest ni menyerupai perjudian.


TARIKH TUTUP
1 JANUARI 2011
That means pada 2011 entry korang takkan diterima lagi. Ingat yaa, jangan bingung macam contest lepas lagi. Good luck!

HAHAHA!
adoi..mula2 sedikit pening..alhamdulillah..lepas da baca balik blog ayeem, baru phm..haa...jd meh2..nak bg jawapan ni...kekeke...

bismillahi ar-rahman ar-rahim

KELABU - J

UNGU - K

OREN - I

HIJAU - M


yeahh!!hahaha

 "Ayam-ayam Ayeem menghilang kerana mereka takut disembelih oleh Pak Kaduk selepas mereka kalah menyabung ayam dengan ayam sultan"

tagging time!

 selamat mengira ayam ye semua..haha =.=

7 comments:

Ayeem Jemain said...

thanks join! :D

a i n u said...

join aje..jawapan pon gua tembak..hahaha

welcome :D

a i n u said...
This comment has been removed by the author.
wannurfazrini said...

susah gila nak teka . btw goodluck ye :)

a i n u said...

agakla..ni pon tibai aje...ahaha :p
thanks =)

Wanz Mejuez said...

Ade Contest Baru ni..

"siapa punya header paling cool"

nak join tak??


http://ohhmejuez.blogspot.com/2011/01/contest-siapa-punya-header-paling-cool.html

a i n u said...

sorry la..da x smpt nk blogging...huhu...anyway, thanks :)

Post a Comment