Tuesday, May 31, 2011

"Jika DIA menjadi milikku"



assalamualaikum..

salam pembuka bicara...malam td jalan2 dekat fb...da bosan sgt xtau nak buat apa..tiba2 trbukak group MALAYSIAN BLOGGER UNITE.. usha2 tertarik pulak tgk 1 contest [klik sini] yang dianjurkan oleh admin kat sana..hehehe...cam menarik tertarik kau memang da bomb...ya..kau tau tak..kau memang da bomb kat hati aku ni...se'da bomb' tajuk contest kali ni..sebab tu aku nak cuba da bombkan kau wahai pujaan hati dalam entri aku kali ni..hik3 

Syarat Penyertaan 


sebelum aku bercerita, kene la tau dulu kan syarat2 penyertaan..kata orang, hidup tanpa panduan ni umpama hidup tanpa arah tuju la kan..LOL..betul ke aku ni..ape2 je la kan..uwee....nyah kau..ni dia syarat2 penyertaan yang aku dapat dari blog Datin DBa

hello semua, 
hari ni saya nak buat satu kontez blog JIKA DIA MENJADI MILIKKU
senang je kontez ni,
berkisahkan tentang :
luahkan perasaan korang dekat someone yang korang suka tapi dia tak tahu korang suka dia


siapa mau join..jom lihat Rules dia ok

bermula dari 9 Malam / 23Mei2011

Tamat pada 9 Malam / 1June2011




1) Hasil anda haruslah ASLI
2) letak tajuk kontez  "Jika DIA menjadi milikku"
3) letak link kontez Anda di Komen Blog saya*
dan
letak link kontez ni di MALAYSIAN BLOGGER UNITE *senang JUDGE nak tengok*
5) tag Adibah mazlan  & Abe Long Mohamad dan 2 lagi rakan anda


mangsa-mangsa keadaan : 


Pujaan Hati 


sedar tak sedar, masuk hari ni, da genap 2 tahun 6 bulan 8 hari kau jadi pujaan hatiku..setiap hari..aku berharap untuk jadikan kau milikku...tapi aku tau..langit dan bumi tu memang jauh berbeza...lagipon, aku masih waras..mana mungkin kau akan jadi milik aku..sebab setiap makhluk ciptaan Allah tu kan adalah hak milik Allah..hua3...

Perkenalan bermula, bila...

aku tak leh mention dengan spesifik dari mana aku kenal ko..sebab nanti kantoi la kan..tak jadi secret admire da la aku..hua3...dan biarlah ia terus menjadi rahsia aku..korg jangan paksa2 aku untuk bagitau ok XD

sebelum aku rapat dengan kau, aku selalu dengar cerita pasal kau..tapi aku tak pernah kenal dan jumpa siapa kau...aku berminat gak untuk kenal..tapi waktu tu kau takde..lama gak kau menghilang...ditakdirkan satu hari tu aku dapat lepak sama2 dengan kau..dan beberapa orang lagi kawan2 kita yang lain..aku tak masuk campur sangat perbincangan korang..tapi sekali sekala aku mencelah la..nyatakan pendapat aku pada kau...dan aku nampak kau dapat terima dengan baik...

tak tau macam mana..aku boleh termintak tolong dengan kau..kau pon dengan murah hati tolong aku..waktu tu, aku tak berapa nak kenal sangat la kau ni macam mana orangnya..tapi kau memang tak menolak permintaan aku..malah sanggup layan kerenah aku yang macam2 ni..wahaha...(serius aku terharu)

aku memang la akan bukak ym setiap kali aku online...sebab aku selalu lepak2 dengan kawan2 aku kan..join conference dan macam2...nak dijadikan cerita, tengah aku kusyuk2 mem'busy'kan diri layan peminat2 aku kat kotak ym tu, tiba2 ada la orang add aku..aku ni blurr..da la dengan nama yang pelik..'haishh..siapa pulak la ni'..desis hati kecilku...aku malas nak fikir panjang, jadi aku approve je la...

psstt...psstt...aku pon menegur la..untuk bertanya siapa gerangan stranger di sana..tapi dia main2 pulak dengan aku...nama khalid la apa ntah dia pakai waktu tu...hahaha..at last, kantoi jugak la kan yang tu sebenarnya adalah kau...no wonder la..kau guna id yang pangkal dengan huruf nama kau kan...tapi aku da dapat agak da...kerja2 kacau orang ni..takde orang lain pro melainkan kau sorang je la...(ouh hiperbola sekejap =p)

Fly With Me, huh?

sejak dari hari tu..boleh kata kita biasa ym..kalau aku tak tegur kau..kau akan tegur aku..dan camtula sebaliknya...mula2 memang aku takde feel la kat kau...sebab aku memang payah nak jatuh hati kat orang kan..jadi aku layan kau macam biasa..hubungan tak lebih dari sorang kawan biasa...lagipun kau ni memang suka buli aku..dan memang payah nak layan dengan baik..kerjanya menyakitkan hati je..ish3...apa nak jadi dengan kau ni =p

satu hari tu..tengah kita kusyuk2 ym, tiba2 kau bagi aku 1 lagu...jeng3...lagu??ya..lagu...lagu apa??zasss...lagu ini...


Jonas Brothers - Fly With Me
" If it's you for me forever
If it's you and me right now
I'd be alright, be alright "


OMG!OMG!OMG!

lagu dia..kemain lagi..haha..aku xtau la kenapa..since saat dan detik tu..aku da mula rasa lain macam...aku hayati betul2 lirik tu..dan aku mula rasa..WOW!speechless...LOL

since tu gak la aku mula tau apa minat kau..ooo..kau layan lagu mat2 salleh je..yang kebanyakannya..aku sendiri tak pernah tahu dan memang tak kenal...hahaha...tapi disebabkan kau..aku cuba untuk minat dan hayati most of the lagu mengarut yang kau bagi aku dengar..hek3..maafla..sebab sebelum ni aku banyak layan lagu2 rock je..tapi sekarang ni list2, lagu aku dah mula dipenuhi dengan lagu2 omputih..dan aku mula jadi seorang yang universal..boleh dengar apa2 jenis lagu...


BF : Bestfriend or Boyfriend?

boyfriend?tak payah nak berangan la cik nunu sayang..kena sedar sikit diri kau tu siapa nak jadikan dia boyfriend kau...hahaha...kau pon malu nak luahkan..ni kan pulak nak jadikan dia boyfriend kau..jadi aku simpan je la perasaan aku tu..bukan setakat kau je tak tau..tapi semua orang tak tau..sebab aku ni bukanlah jenis yang suka kecoh2 nak cerita sana sini pasal aku minat siapa2 kan..ekeke...nama lagi secret admire..kalau orang tau, dah tak jadi secret da la kan...wakaka.. XD

tipu la kalau cakap tak nak...memang nak la jugak kan kau jadi boyfriend aku...tapi..takpela..terima je la..yang kau sekarang dah jadi bestfriend aku...BF jugak kan..ok lettew...hahaha....

kita dah mula kongsi macam2 cerita..aku tau pasal kau..kau tau pasal aku...dan camtula sebaliknya...aku tak tau kenapa..aku senang cerita semua masalah aku, kegembiraan aku, kesedihan aku dekat kau...tapi memang tu la yang aku buat..jadikan setiap detik tu bermakna..ada saja benda nak cerita..yela..bosan jugak kalau takde topik nak sembang..dah la hari2 kita jumpa...hehehe...

aku suka layanan kau, cara kau layan aku...aku ni boleh kata macam2 jugak la perangainya...tak sedar diri yang aku ni hanya BF kau, tapi boleh pulak aku nak jeles bagai2 dengan kau kan...kesian kau kena layan perangai aku yang macam2 ni..aku tau kau memang banyak bersabar dengan aku...untung gile la ada BF yang macam kau..sebab tu aku tak nak sangat2 kau pegi dari aku...nanti aku dah takde teman lagi dah..yang boleh aku kongsi segala suka dan duka hidup aku ni... T____________T

kau tau kan..aku pernah cakap..agak2 kalau aku dapat buat novel untuk kisah hidup aku ni..mesti ramai yang akan beli...well..aku saja berangan..tapi kau cakap..ada ke orang nak baca..dan kau cakap, kau pon tak nak baca...hahaha..kejam gila ouh kau..tapi takpe..sebab aku tau..kau saja je cakap camtu kan..hakikatnya, kau tak pernah patahkan semangat aku untuk buat pape..kau selalu bagi aku semangat dan inspirasi...ouh kau..untungnya aku dapat jadi BF kau... <3

Kenangan Kau dan Aku

kenangan..hmm..pada aku, setiap apa yang aku lalui bersama kau..tu semua adalah kenangan..tak kira walau pahit atau manis..aku tetap simpan kenangan tu sampai ke hari dan saat ni...


kau selalu bagi aku macam2 benda kan..setiap satu tu..aku wajib simpan dan masukkan dalam 1 folder kat dalam laptop aku..apa2 je pasal kau, semua aku simpan kat situ..kalau aku rasa rindu ke apa..mesti aku bukak folder tu balik...stalk2 la apa yang patut.. =.="

tapi..

dalam byk2 kenangan...ada satu kenangan yang aku memang tak leh lupa sampai saat dan detik ni...kenangan tu..ya..kenangan tu..kenangan.. :'(

macam biasa..kau bagi aku 1 lagu...yang aku tau penyanyinya..tapi aku tak tau  lagu tu pernah wujud sebelum kau bagi aku..dah layan..aku hayati la lirik dia..pergh..mmg menusuk jantung...huhu..nak tau lagu apa??zasssssss!


"This I Promise You"

Ohh ohh...

When the visions around you,
Bring tears to your eyes
And all that surround you,
Are secrets and lies
I'll be your strength,
I'll give you hope,
Keeping your faith when it's gone
The one you should call,
Was standing here all along..

And I will take
You in my arms
And hold you right where you belong
Till the day my life is through
This I promise you
This I promise you

I've loved you forever,
In lifetimes before
And I promise you never...
Will you hurt anymore
I give you my word
I give you my heart (give you my heart)
This is a battle we've won
And with this vow,
Forever has now begun...

Just close your eyes (close your eyes)
Each loving day (each loving day)
I know this feeling won't go away (no..)
Till the day my life is through
This I promise you..
This I promise you..

Over and over I fall (over and over I fall)
When I hear you call
Without you in my life baby
I just wouldn't be living at all...

And I will take (I will take you in my arms)
You in my arms
And hold you right where you belong (right where you belong)
Till the day my life is through
This I promise you baby

Just close your eyes
Each loving day (each loving day)
I know this feeling won't go away (no..)
Every word I say is true
This I promise you

Every word I say is true
This I promise you
Ooh, I promise you...

kau pernah cakap..kau nak nyanyikan lagu ni..untuk isteri kau..time wedding korang...waktu tu, aku sedih gila..tp tak mampu buat apa2...sebab aku tau...aku masih tak layak untuk tu...jadi, aku mampu berangan je..kalaula aku jadi orang yang kau maksudkan tu..alangkah bahagianya aku..walaupun aku tau..berapa peratus je kebarangkaliannya tu...huhu...xpe la..aku simpan je rasa tu...dan terus berharap..moga satu hari nanti..aku berada di tempat orang yang kau maksudkan tu... =|

Gaduh 

kalau aku cakap aku tak pernah gaduh langsung dengan kau...tu memang dusta dan tipu semata-mata..boleh kata..setiap hari agaknya..aku akan gaduh dengan kau...kalau tak gaduh, aku rasa tak sedap..ouh ape ke pelik la aku ni kan...sanggup gaduh dengan orang yang aku sayang gila tu??ish3...

silapnya...kau mungkin tak sedar...bila gaduh tu la kau buat aku jadi bertambah sayang kat kau...walaupun mungkin aku terpaksa sakitkan hati aku sendiri...seksa hati aku..bayangkan la..tiap kali gaduh, kau mesti tak nak bercakap dengan aku..pujuk la apa pon..kalau dah kau kata camtu, camtu la jugak...jadi..aku tak mampu buat apa2...

tapi sekarang ni...

kau dah takde...dah lama sangat aku tak dengar cerita pasal kau..sejak kita gaduh hari tu..kau cakap aku dah bunuh kau..aku dah bunuh jiwa kau...luluh hati aku dengar kau cakap camtu...sedangkan..jauh sekali untuk aku buat semua tu pada kau...tapi aku kuatkan semangat..untuk teruskan hidup..aku dah mula belajar berdikari..tanpa adanya kau disisi aku..sekarang aku betul2 rasa kehilangan...dah takde lagi orang nak dengar aku cerita..dah takde lagi orang nak tenangkan aku bila aku sedih..aku rindu kau sangat2..

setiap hari, setiap saat...aku akan masuk fb kau..untuk stalk kau..aku nak tau apa kau buat saat dan ketika tu...aku da bookmark siap2 kau punya fb dekat aku punya browser...kiranya tiap kali aku online..memang tu la port utama yang aku akan singgah..fb aku sendiri pon aku ignorekan je dulu..huhuhu...

aku teringin nak kembalikan waktu kita sama2 dulu..tapi aku sedar..semua tu adalah kenangan..yang dah aku lalui..sekarang aku perlu corakkan masa depan aku..mudah2an aku dipertemukan balik dengan kau.. :'(


Jika Dia Jadi Milikku 

walaupun sekarang kita dah jauh..aku masih berharap agar aku diberikan kesempatan untuk bersama kau wahai BF ku..kalaula kau tahu apa sebenarnya yang aku harapkan dari kau..huhuhu...

aku mintak maaf sangat2 atas ape yang dah berlaku selama ni...aku harap kau sudi maafkan aku..selama kita jadi BF, aku selalu cuba yang terbaik..untuk tak buat kau sakit..tapi aku fail..sampai aku terpaksa lukakan hati kau..dan tak lupa, hati aku sendiri...kalaula aku diberi kesempatan untuk tebus kesalahan...aku tak kan sia2kan peluang tu..aku harap sangat..aku diberikan kekuatan tu...sob3...ok, kuat nunu! =)


kalau kau rindu aku, kau tau kan kat mana nak cari aku..aku sudi untuk terima kau balik andai saja kau perlukan aku...tak kira walau apa pon terjadi..kau tau kan mana nak cari aku..aku selalu ada kat situ..dan takkan pernah lari dari tempat tu...kau boleh cari aku bila2 masa je...saat kau perlukan aku...


Kutub Utara, Kutub Selatan

ni la yang aku boleh gambarkan tentang kau dan aku...aku kutub utara, kau kutub selatan..kau tau tak..kutub utara dan kutub selatan tu..sebenarnya boleh bersatu...kerana ada daya penarik antara mereka...ya..aku harapkan kita juga begitu.. =)


setiap hari..aku impikan untuk jadi permaisuri hati kau..walaupun aku tau..aku bukan orang yang selayaknya..orang yang berhak..untuk dapatkan cinta hati kau...apa pon...aku yakin...andai itu suratan takdir..ia tetap menjadi takdir...semoga aku terus diberikan kekuatan untuk menghadapi hari2 mendatang...InsyaAllah ;)


sekian...



12 comments:

loveville said...

lalalaaaa. :P

a i n u said...

err...hahaha =.=

ariff al-baqi said...

ehem3..

padle said...

gud luck!

safiamira said...

ehemmmm

a i n u said...

arip..
ehem?
hahaha

a i n u said...

padle..thanks..u too =)

a i n u said...

mira..
hahahahhaha..
mampu gelak je =)

♥ adibah mazlan ♥ said...

SAYA SEDANG BUAT PENELITIAN TENTANG KONTEZ AWAK PADA PUKUL 3:19AM 1JUNE2011
SEMOGA BERJAYA

penyertaan terakhir yang saya baca :)
alhamdulilah

a i n u said...

terima kasih cik diba...
semoga diberkati Allah...hik3
insyaAllah..
bukan kemenangan yang diburu..tapi mengambil peluang yg diberikan =)

wany said...

auwwww..

a i n u said...

nape kak wany?
LOL

Post a Comment